Fjärilsmuffins





Här är receptet:
(12 st muffins)

  • 120 g rumsvarmt osaltat smör
  • 1 3/4 dl finkornigt strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 2 msk jordbubbssylt ( eller någon annan går också bra )
  • florsocker till garnering


  1. Värm ugnen till 175°C. Ta en normalstor muffinsplåt med 12 hål och klä hålen med muffinsformar.
  2. Blanda ner bakpulvret i mjölet. Vispa mjölblandningen, smör, socker, mjölk och ägg med en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten och vispa tills smeten är slät och ljus. Fördela smeten jämnt mellan formarna och grädda i 30 min, eller tills muffinsarna genombakta och gyllenbruna. Flytta över dem på galler och låt dem svalna.
  3. Skär ut en liten tunn rundel i mitten på varje muffin med en vass kniv och dela sedan rundlarna på mitten. Vispa grädden och skeda upp 2 teskedar i varje muffin. Toppa med en klick sylt och sätt två rundelhalvor i sylten, så att det ser ut som fjärilsvingar. Pudra med florsocker.
  4. Om man vill kan man ha mer grädde och sylt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback