Pannkakor



4 portioner
Tillagningstid: ca 45 min

Ingredienser:
  • 2,5 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smält margarin
Serveringsförslag:
  • Bär
  • Sylt
  • Keso
  • Vispgrädde
  • Glass
  • Såser som chokladsås, jordgubbssås m.m.
  • Strösocker

Tillvägagångssätt:

  1. Blanda ihop mjöl och salt.
  2. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  3. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen.
  4. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.
  5. Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.
  6. Stek tunna pannkakor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback