Rulltårta

Världens bästa rulltårtaIngredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten
Fyllning:
  • Sylt
  • Vispgrädde
Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.
  3. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter.
  4. Stjälp upp på sockrat papper.
  5. Bred på valfri sylt och vispgrädde för lite lyxigare sort.
  6. Rulla samman rulltårtan.

Varianter

  • Kokosrulltårta: Byt ut mjölet mot 3 dl kokosflingor och 3/4 dl potatismjöl.
  • Chokladrulltårta: Tillsätt 2 msk kakao.
  • Nötrulltårta: Byt ut mjölet mot 100 g malda hasselnötter och 2 msk potatismjöl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback