Chokladbollar



Ingredienser:
  • 100 gram Margarin
  • 1 dl Strösocker
  • 3 dl Havregryn
  • 2 msk Kakao
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 msk Kokt kallt kaffe

Garnering:

Kokos/pärlsocker/strössel

Tillvägagångssätt:
  1. Häll i alla ingredienser i en bunke precis i den ordningen som de är uppskrivna.
  2. Blanda och knåda alltihopa med händerna noggrant så att smeten blir hård, mörk och att man kan forma hela smeten till en klump. Kolla efter om det finns smörklumpar kvar, för det ska det inte göra.
  3. Forma bollar till önskad storlek av smeten.
  4. Rulla bollarna på önskad garnering.
  5. Ställ in chokladbollarna i kylskåpet eller frysen beroende på hur snabbt du vill att de ska kallna.
  6. Sedan är de redo att ätas. Kan serveras med i princip vad som helst, men oftast varm mjölk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback