Italiensk fruktkaka



Ingredienser

(Riktig italiensk fruktkaka innehåller färskosten ricotta. Jag hade ingen ricotta hemma, så jag tog kesella istället. Det fungerar lika bra!)

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 250 gram Kesella
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 2 dl russin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl hackad sötmandel
  • Ca 75 gram hackad blockchoklad

Tillvägagånssätt
Smörj och bröa en avlång bakform. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kesellan och apelsinskalet. Blanda samman russin, mjöl och bakpulver. Rör ner detta, och mandeln och chokladen, i ägg- och sockerblandningen. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, i 175 grader i ca 45-50 minuter. Låt kakan svalna i formen. Stjälp sedan upp den på galler och låt den kallna övertäckt eller under formen.

Servera naturell eller med en klick glass eller grädde! Kakan håller sig i 6-8 dagar i burk eller plastpåse, och ca 6 månader om man har den i frysen.

Det ursprungliga receptet kommer från "Rutiga kokboken".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback