Chokladrutor
Botten:
150g smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk
4 dl mjöl
4 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Ev. rivet skal från 1 apelsin
Glasyr:
150 g smör
3 dl vispgrädde
Knappt 1 dl socker (9 msk)
3 tsk vetemjöl
4 msk kakao
kokoslingor till garnering.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225º. Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
2. Rör ner smöret och mjölken i äggblandningen. Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
3. Bred ut smeten i en pappersklädd långpanna som är ca 30×40 cm.
Grädda i ca 10-15 min.
Strö lite socker på ett annat papper och stjälp upp kakan på det.
4. Gör glasyren: Smält smöret, tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao.
koka tills krämen tjocknat, ca 5 min. Bred över kakan och strö över kokosflingor.
Glasyren ska koka ihop tills den tjocknar, ca 5 min.....
......bred över kakan och strö över kokosflingor.
150g smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk
4 dl mjöl
4 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Ev. rivet skal från 1 apelsin
Glasyr:
150 g smör
3 dl vispgrädde
Knappt 1 dl socker (9 msk)
3 tsk vetemjöl
4 msk kakao
kokoslingor till garnering.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225º. Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
2. Rör ner smöret och mjölken i äggblandningen. Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
3. Bred ut smeten i en pappersklädd långpanna som är ca 30×40 cm.
Grädda i ca 10-15 min.
Strö lite socker på ett annat papper och stjälp upp kakan på det.
4. Gör glasyren: Smält smöret, tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao.
koka tills krämen tjocknat, ca 5 min. Bred över kakan och strö över kokosflingor.
Glasyren ska koka ihop tills den tjocknar, ca 5 min.....
......bred över kakan och strö över kokosflingor.