Best Big, Fat, Chewy Chocolate Chip Cookies x 2
18 stycken
Ingredienser:
- 4 3/4 dl mjöl
- ½ tsk bikarbonat
- ½ tsk salt
- 170 gram smält smör
- 200 gram farinsocker eller ljust muscavadosocker
- knappt 1 ½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 350 gram grovt hackad choklad, stora bitar (fazer ljus bakchoklad blir allra bäst!)
- Sätt ugnen på 165 grader C. Lägg och smöra ett bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda ihop mjöl, bikarbonat och salt i en liten skål.
- Vispa ihop det smälta smöret med farin/muscavadosockret och strösockret. Tillsätt vaniljsockret, ägget och äggulan. Vispa tills allt är krämigt.
- Blanda ner mjölmixen tills allt precis är ihop blandat.
- Rör ner den hackade chokladen med en sked.
- Klicka lite mer än ½ dl smet med ca 7 cm mellanrum på bakplåtspappret. Baka i 15 till 17 minuter eller tills kanterna är lätt knapriga medan mitten är mjuk och seg. Låt svalna i några minuter på plåten för sedan över till galler och låt svalna helt.
2.
Ingredienser:
- 150 g margarin el smör
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- Smarties/Nonstop till garnering.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker med elvisp el i matberedare så det blir en krämig smet.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda allt till en seg massa.
- Klicka ut ca 2 msk smet till varje kaka på bakplåtspapper.
- Låt det vara mellanrum då de flyter ut. Lägg på önskat antal smarties.
- Grädda knappt 15 min. Låt svalna på galler.
Chocolate Chip Cookies
Ingredienser:
- 100 g margarin (rumsvarmt)
- 1 dl brun farin ( alt. ½ dl socker eller ½ dl råsocker)
- ½ dl socker
- ½ tskvaniljsocker
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100 g mörk blockchoklad
- 50 g hasselnötter
- Sätt ugnen på 200°C.
- Arbeta margarin, farin, socker och vaniljsocker med elvisp i en skål.
- Tillsätt ägget och blanda väl.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt det.
- Grovhacka blockchokladen och hasselnötterna. Rör ner dem i smeten.
- Klicka 1-2 msk smet med ett par centimeters mellanrum på plåtar med bakdduk/bakpapper.
- Grädda ca 10 minuter. Låt svalna på ugnsgaller.