Glass

4 portioner

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl Dansukker Vit Sirap
  • 3 dl vispgrädde

Smaksättningar
  • 1 - 2 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 - 2 tsk kanel
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk kakao
  • 1/2 dl hackade nötter och 1/2 dl hackad choklad

Gör så här:

  1. Vispa äggulorna tillsammans med sirapen. Tillsätt en av smaksättningarna.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål.
  3. Vispa grädden fast i en annan skål.
  4. Blanda ner äggvitorna och grädden i äggulevispet.
  5. Häll upp i en form och ställ i frysen. Efter 5 timmar är glassen färdigfrusen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback