Leilas dumlemuffins

Leilas dumlemuffins

Foto: TV4

Färdigt på: 35 min
Ingredienser

muffinssmet (grundrecept)
100 100 g smör
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt

1 1 påse Dumle
_

Tips

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

- Receptet är beräknat till 6 stora/12 stycken små muffins.

  • Annons:

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några Dumle i varje form.

7. Grädda i mitten avugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback