Muffins, basrecept

Basrecept muffinsca 12 normalstora

Ingredienser:

  • 100 g margarin
  • 3/4 dl mjölk
  • 1½ dl Dansukker Rörsocker Strö/Dansukker Strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • 2½ dl vetemjöl

Smaksättning

• Tillsätt 0,5 g saffran
• 2 msk kakao
• 1½ dl hackad choklad
• rivet skal från 1 citron
• 1½ dl färska eller djupfrysta bär
• 2-3 tsk pepparkakskryddor
• 1½ dl russin
• kaneldoppade äppleklyftor

Garnering
• doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret
• glasyr, 2 dl Dansukker Flor med chokladsmak och 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer
• Dansukker Pärlsocker
• med mandel och nötter
• en kombination av flera alternativ
• Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär


Tillvägagångssätt:

  1. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt.
  2. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte.
  3. Vispa upp ägg och socker lätt.
  4. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
  5. (Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.)
  6. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.

Tips
Gör en överraskningsmuffins. Lägg en liten pralin/godisbit på varje muffins efter halva gräddningstiden. Garnera med en likadan pralin/godisbit när muffinsen är gräddade.

Receptet är framtaget av Dansukker


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback