Muffins, basrecept
ca 12 normalstora
Ingredienser:
Smaksättning
• Tillsätt 0,5 g saffran
• 2 msk kakao
• 1½ dl hackad choklad
• rivet skal från 1 citron
• 1½ dl färska eller djupfrysta bär
• 2-3 tsk pepparkakskryddor
• 1½ dl russin
• kaneldoppade äppleklyftor
Garnering
• doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret
• glasyr, 2 dl Dansukker Flor med chokladsmak och 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer
• Dansukker Pärlsocker
• med mandel och nötter
• en kombination av flera alternativ
• Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär
Tillvägagångssätt:
Tips
Gör en överraskningsmuffins. Lägg en liten pralin/godisbit på varje muffins efter halva gräddningstiden. Garnera med en likadan pralin/godisbit när muffinsen är gräddade.
Ingredienser:
- 100 g margarin
- 3/4 dl mjölk
- 1½ dl Dansukker Rörsocker Strö/Dansukker Strösocker
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1½ msk potatismjöl
- 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
- 2½ dl vetemjöl
Smaksättning
• Tillsätt 0,5 g saffran
• 2 msk kakao
• 1½ dl hackad choklad
• rivet skal från 1 citron
• 1½ dl färska eller djupfrysta bär
• 2-3 tsk pepparkakskryddor
• 1½ dl russin
• kaneldoppade äppleklyftor
Garnering
• doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret
• glasyr, 2 dl Dansukker Flor med chokladsmak och 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer
• Dansukker Pärlsocker
• med mandel och nötter
• en kombination av flera alternativ
• Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär
Tillvägagångssätt:
- Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt.
- Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte.
- Vispa upp ägg och socker lätt.
- Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
- (Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.)
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.
Tips
Gör en överraskningsmuffins. Lägg en liten pralin/godisbit på varje muffins efter halva gräddningstiden. Garnera med en likadan pralin/godisbit när muffinsen är gräddade.
Receptet är framtaget av |
Kommentarer
Trackback