Rulltårta
Ingredienser
- 3 ägg
- 2 dl Dansukker Strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 2 msk kokande vatten
- Sylt
- Vispgrädde
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.
- Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter.
- Stjälp upp på sockrat papper.
- Bred på valfri sylt och vispgrädde för lite lyxigare sort.
- Rulla samman rulltårtan.
Varianter
- Kokosrulltårta: Byt ut mjölet mot 3 dl kokosflingor och 3/4 dl potatismjöl.
- Chokladrulltårta: Tillsätt 2 msk kakao.
- Nötrulltårta: Byt ut mjölet mot 100 g malda hasselnötter och 2 msk potatismjöl.
Kommentarer
Trackback