Kärleksmums

.

Ingrediens/vad som behövs: 1 liten plåt (ca 30x40 cm)

150 gram smör

1,5 dl mjölk

2 st ägg

3 dl socker

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

4,5 dl vetemjöl


Glasyr:

50 gram smör

3 msk kaffe, starkt

1 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker

(20 bitar)

 

Garnering kokosflingor, strössel, hjärtströssel

Servera det med grädde och jordgubb, hallon eller bär.

 

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader. Lägg två smörpapper omlott i en långpanna.
  2. Smält smöret och blanda med mjölken.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner smörblandningen.Blanda bakpulver, vaniljsocker, siktad kakao och mjöl och rör försiktigt ner i smeten.
  4. Bred ut smeten i långpannan och fördela den jämnt med en slickepott.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Häll i kaffe, siktad kakao, vaniljsocker och siktat florsocker och rör till en jämn smet.
  7. Koka samman tills glasyren tjocknar något.
  8. Ta ut kakan och bred över glasyren medan kakan är varm.
  9. Strö över kokosflingor.
  10. Ta ut hjärtformade bitar av kakan med ett pepparkaksmått eller skär kakan i fyrkantiga bitar med en sågtandad kniv.

 


Ljus Kärleksmums
1 liten plåt (ca 30x40 cm) ni väljer mnellan en liten eller stor plåt
Botten:
3 st ägg
drygt 4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2,25 dl ljummet vatten.

Smörkräm:
150 g smör eller margarin
knappt 2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1,5 äggulor

Garnering:
kokos, eller något annat som ni tycker passar eller ni vill ha på.

1 stor plåt

Botten:
4 st ägg
5½ dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten
Smörkräm
200 g smör
2½ dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Garnering:
kokos, eller något annat som ni tycker passar eller ni vill ha på.


Gör så här:


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner mjöl, bakpulver och sist vattnet. Häll smeten i en smord bakplåt. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
3. När kakan svalnat, vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred den över kakan och strö kokos över.
4. När smörkrämen har stelnat, skär kakan i lagom stora bitar (efter önskemål). Vi brukar skära ganska små bitar så blir det fler kakor. Vi fick ut 56 stycken på en liten plåt.

Kakan går att förvara i frysen och ta upp en liten stund innan man ska äta den så den hinner tina.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback