Chokladrutor

Botten:

150g smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk
4 dl mjöl
4 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Ev. rivet skal från 1 apelsin


Glasyr:

150 g smör
3 dl vispgrädde
Knappt 1 dl socker (9 msk)
3 tsk vetemjöl
4 msk kakao
kokoslingor till garnering.





Gör så här:



1. Sätt ugnen på 225º. Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.


2. Rör ner smöret och mjölken i äggblandningen. Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner det i äggsmeten. 


3. Bred ut smeten i en pappersklädd långpanna som är ca 30×40 cm.
Grädda i ca 10-15 min.
Strö lite socker på ett annat papper och stjälp upp kakan på det.


4. Gör glasyren: Smält smöret, tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao.
koka tills krämen tjocknat, ca 5 min. Bred över kakan och strö över kokosflingor.







Glasyren ska koka ihop tills den tjocknar, ca 5 min.....







......bred över kakan och strö över kokosflingor.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback